
10 Ağu Dijital Dünya ile Gerçek Dünya Arasında Köprü Kuruyoruz
Gerçek dünyada her şey baş döndürücü bir hızla değişiyor. Özellikle Covid-19 pandemisinden itibaren bu değişim dijitalleşme yönünde tahmin edilenden daha da hızlı gerçekleşiyor.
Değişim bu kadar hızlı olunca dijital ile gerçek dünya arasındaki bağlantının koptuğunu ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Yani dijital yaşamın gerçek dünyayı birebir yansıtmadığını mutlaka farkediyorsunuzdur. Bu, gerçek dünyada görülenlerin, duyulanların ve hissedilenlerin, dijitalde henüz tam olarak betimlenememesinden kaynaklanmaktadır. Bu güne kadar dijital platformlar, olduğun gibi görünmek için değil de olmak istediğin gibi görünmek için kullanıldı. Ancak artık günlük görüşmeler, eğitim, iş toplantıları vb. tüm faaliyetler internet üzerinden yapılmaya başlandı. Artık gerçek hayatta nasılsanız dijitalde de ona yakın olduğunuz sürece değerlisiniz. Dijital platformlar çok kısa bir sürede, o kadar geniş bir kitleye ulaşma imkanı tanıyor ki, samimi, net, anlaşılır, gerçek ve doğal olmazsanız muhakkak bunu fark edenler olacaktır.
Sadece özel hayatınızda değil iş hayatında da artık bu kurallar geçerli. Asırlık kurumlar attıkları bir tweet ile linç edilebiliyorken, daha 5 yılını tamamlamamış girişimler dijitalleşme sayesinde milyon hatta milyar dolarlık yatırımlar alabiliyor. O yüzden gerçek dünyada yaptığınız işi ve hizmetlerinizi, yeteneklerinizi dijital dünyaya, şeffaf, anlaşılabilir, samimimi ve etkin bir şekilde aktarmanızın zamanı geldi.
Örneğin bir giysi mağazanız var ve aynı zamanda e-ticaret sitesi üzerinden online satış yapıyorsunuz. Fiziki mağazanızı dekore ettiğiniz, önem verdiğiniz gibi internet mağazanızı da aynı özenle gerçeği yansıtacak şekilde dizayn etmelisiniz. Kendi göz zevkinize hitap edecek web siteleri değil müşterilerinizin sizi daha iyi anlayacağı, kullanıcı dostu web sitelerine sahip olmalısınız. Kısacası müşteri web sitenize girdiğinde sizin gerçek hayattaki mağazanıza giriyormuş hissini yaşamalıdır.
Tabii burada başka bir kritik nokta devreye giriyor. Gerçek hayatta mutlaka işinizi kurarken işlek bir cadde üzerinde ya da yapacağınız işe uygun bir lokasyonda mağaza, ofis açıyorsunuz. Broşür dağıtıyorsunuz, ilan, afiş gibi tanıtımlarla müşteri çekiyorsunuz. Dijitalde ise müşteri çekmenin yolu arama motorlarından geçiyor.
Sorry, the comment form is closed at this time.